China

Zhangjiajie National Forest Park

panda 3875289 960 720

Zhangjiajie National Forest Park: Een natuurlijke schat in China

Zhangjiajie National Forest Park, ook wel bekend als het Avatar-gebergte, is een ware natuurlijke schat in China. Het park bevindt zich in de provincie Hunan en staat bekend om zijn adembenemende landschappen en unieke geologische formaties. Met zijn majestueuze pieken, heldere beekjes en dichte bossen is dit een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Het park is het grootste nationale bosreservaat en uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. De naam “Avatar-gebergte” is afgeleid van het gelijknamige sciencefictionepos, omdat de film hier de inspiratie vond voor zijn adembenemende fictieve landschap. Eenmaal binnen in het park waan je jezelf in een andere wereld, omringd door indrukwekkende zandstenen pilaren die uit de grond oprijzen.

Een van de hoogtepunten van Zhangjiajie National Forest Park is de Bailong-lift, ook wel bekend als de “Honderd Drakenlift”. Dit is ‘s werelds hoogste buitenglaslift en biedt een spectaculair uitzicht op de omgeving terwijl je omhoog gaat. Het is een ervaring die je adem zal benemen en je hart sneller zal doen kloppen.

Een andere populaire attractie in het park is de Huangshizhai Schattenberg. Deze berg is beroemd om zijn prachtige zonsopkomsten en zonsondergangen. Je kunt hier een kabelbaan nemen om naar de top te gaan en getuige zijn van de oranje gloed die de hemel schildert terwijl de zon opkomt of ondergaat.

Voor degenen die van avontuur houden, is er de mogelijkheid om te wandelen over het wereldberoemde glazen pad, dat tussen de steile kliffen is aangebracht. Het is zeker een uitdaging voor degenen met hoogtevrees, maar het uitzicht op de diepe kloof onder je is onvergetelijk.

Zhangjiajie National Forest Park herbergt ook een verscheidenheid aan dieren en planten. Er zijn meer dan 800 soorten flora en fauna te vinden, waaronder enkele zeldzame en bedreigde soorten. Dit maakt het park een belangrijke toevluchtsoord voor biodiversiteit en een paradijs voor natuurfotografen.

Om het park te verkennen kun je gebruikmaken van de goed onderhouden wandelpaden en bruggen, die je door de prachtige landschappen leiden. Vergeet ook niet om te genieten van een boottocht over het betoverende Tianzi-meer, waar je omringd wordt door torenhoge rotsen die uit het water oprijzen.

Zhangjiajie National Forest Park is een must-visit bestemming voor iedereen die de schoonheid van de natuur wil ervaren. Met zijn unieke landschappen, avontuurlijke activiteiten en rijke biodiversiteit zal dit park zeker een blijvende indruk op je achterlaten. Dus pak je wandelschoenen en camera in en ontdek deze natuurlijke schat in China!

Ook interessant