China

Shanghai: De Parel van het Oosten

panda 4421395 960 720

Shanghai: De Parel van het Oosten

Shanghai, ook wel bekend als de “Parel van het Oosten”, is een bruisende metropool die zich uitstrekt langs de oostkust van China. Met zijn futuristische skyline, historische charme en levendige cultuur trekt Shanghai jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld aan. Hier volgen enkele hoogtepunten van deze indrukwekkende stad.

De Bund: Het Echte Hart van Shanghai

Als je aan Shanghai denkt, komt waarschijnlijk als eerste de iconische boulevard De Bund in gedachten. Ook wel bekend als de Zhongshan Road, staan hier tientallen historische Europese gebouwen uit de koloniale tijd, waaronder prachtige banken en handelshuizen die getuigen van de rijke geschiedenis van de stad. ‘s Avonds verlichten duizenden lichten de skyline van Pudong, wat zorgt voor een spectaculair schouwspel.

Oriëntaalse Parel TV Toren: Een Uitzicht om te Koesteren

Voor een adembenemend uitzicht op de stad moet je het observatiedek van de Oriëntaalse Parel TV Toren bezoeken. Deze iconische toren is een van de hoogste ter wereld en biedt een panoramisch uitzicht op de stad en de omliggende rivier de Huangpu. Het is een favoriete plek onder zowel toeristen als de lokale bevolking om te genieten van de schoonheid van Shanghai.

Yu Garden: Een Spirituele Oase

Betreed de serene wereld van de Yu-tuin en laat je betoveren door de klassieke Chinese tuinarchitectuur. Deze prachtige tuin, oorspronkelijk gebouwd tijdens de Ming-dynastie, is gevuld met weelderige groene landschappen, kleurrijke bloemen en schilderachtige paviljoens. Wandel langs kronkelige paden en geniet van de rustige sfeer, ver weg van de drukte van de stad.

Frans Concessie: Een Vleugje Europa in Shanghai

Een wandeling door de Frans Concessie voelt als een reis terug in de tijd. Deze wijk was vroeger een deel van de stad dat door de Fransen werd bestuurd en is nu een populaire bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Hier vind je charmante straatjes, elegante boetieks en trendy cafés waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad.

Shanghai-keuken: Een Culinaire Ervaring

Een bezoek aan Shanghai zou niet compleet zijn zonder te genieten van de lokale keuken. Proef de beroemde xiaolongbao, gestoomde deegballetjes gevuld met sappig vlees en heerlijke bouillon. Daarnaast zijn er nog veel meer smakelijke gerechten te ontdekken, zoals gestoofde varkenspoot, zoete noedels en opgerolde pannenkoeken. Laat je zintuigen prikkelen en ga op culinair avontuur in Shanghai.

Met zijn mix van oude tradities en moderne ontwikkelingen is Shanghai een stad die constant verandert en verrast. Van historische gebouwen tot ultramoderne wolkenkrabbers, het biedt een uniek inzicht in de ontwikkeling van China. Plan je volgende reis naar Shanghai en wees getuige van de pracht en praal van deze betoverende “Parel van het Oosten”.

Ook interessant