China

Hemelse plekken in China om te verblijven

forbidden city 186047 1280

China, een land met een rijke geschiedenis en een overvloed aan cultuur, biedt reizigers een unieke ervaring. Van bruisende metropolen tot serene natuurlijke schoonheid, er zijn talloze hemelse plekken in China om te verblijven. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele verkenning, hier zijn enkele bestemmingen met hun Nederlandse namen die je niet mag missen tijdens je reis door China.

1. Het Verboden Stadspaleis (Verboden Stad) – Beijing

Beijing, de hoofdstad van China, herbergt het Verboden Stadspaleis, een indrukwekkend complex dat ooit het huis was van keizers. Laat je betoveren door de majestueuze architectuur en de uitgestrekte binnenplaatsen, terwijl je terug in de tijd wordt gebracht naar het oude Chinese rijk.

2. De Grote Muur van China – Beijing

Een van de meest iconische bezienswaardigheden ter wereld, de Grote Muur van China strekt zich uit over duizenden kilometers en biedt adembenemende uitzichten. Beklim de muur en geniet van het panoramische landschap dat zich voor je uitstrekt.

3. Het Terracottaleger van Xi’an (Terracotta-leger) – Xi’an

In de historische stad Xi’an kun je het Terracottaleger bewonderen, een archeologische vondst die dateert uit de derde eeuw voor Christus. Duizenden levensgrote beelden van soldaten, paarden en strijdwagens staan opgesteld ter ere van de eerste keizer van China.

4. Guilin (Guilin luchthaven)

Gelegen in het zuiden van China, staat Guilin bekend om zijn adembenemende landschappen. Met majestueuze karstbergen, heldere rivieren en weelderige groene omgevingen, is Guilin een paradijs voor natuurliefhebbers die willen ontsnappen aan de drukte van de stad.

5. De mistige bergen van Huangshan (Huangshan-gebergte) – Huangshan

Bekend om zijn schilderachtige schoonheid, zijn de mistige bergen van Huangshan een inspiratiebron geweest voor vele Chinese kunstenaars. Geniet van de betoverende zonsopgang en ontdek de mystieke paden die leiden naar betoverende uitzichtpunten.

6. De watertown van Suzhou (Suzhou waterstad) – Suzhou

Suzhou, ook wel bekend als het “Venetië van het Oosten”, is beroemd om zijn prachtige kanalen, elegante tuinen en historische architectuur. Verken de rustige straatjes, bezoek traditionele theehuizen en bewonder de traditionele Chinese kunstvormen die hier worden beoefend.

7. Het schilderachtige landschap van Yangshuo (Yangshuo-landschap) – Yangshuo

Het stadje Yangshuo is omgeven door een pittoresk landschap van weelderige rijstvelden, torenhoge kalkstenen karstbergen en slingerende rivieren. Huur een fiets en verken dit adembenemende gebied, waar je je kunt onderdompelen in de natuurlijke schoonheid van China.

Of je nu kiest voor een stedelijke bestemming of voor een ontsnapping naar de natuur, China heeft een overvloed aan hemelse plekken om te verblijven. Deze bestemmingen zijn slechts enkele voorbeelden, maar er is nog veel meer te ontdekken in dit fascinerende land. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een bijzondere reis naar het betoverende China!

Ook interessant