China

Reizen door de Natuur van China

animals 1793409 960 720

Reizen door de Natuur van China: Ontdek de Schatten van een Ongerept Land

China, een land dat bekend staat om zijn eeuwenoude cultuur en indrukwekkende geschiedenis, heeft ook een overvloed aan adembenemende natuurgebieden die wachten om ontdekt te worden. Van majestueuze landschappen tot unieke flora en fauna, reizen door de natuur van China is een ware ontdekkingsreis. In dit artikel nemen we je mee naar enkele van de meest betoverende plekken van dit ongerepte land.

1. Jiuzhaigou-vallei (Jiǔzhàigōu Gōnglǚ)

Met zijn kristalheldere meren, kleurrijke watervallen en met sneeuw bedekte bergtoppen is de Jiuzhaigou-vallei een parel van de natuur. Dit UNESCO-werelderfgoed is gelegen in de provincie Sichuan en biedt een ongeëvenaard uitzicht op de natuurlijke schoonheid van China. Wandel door de met bomen omzoomde paden en bewonder de betoverende Prachtige Vijver, Five Flower Lake en Long Lake.

2. Huangshan-bergen (Huángshān Shān)

De Huangshan-bergen, ook bekend als de Yellow Mountains, zijn een spectaculaire reeks bergtoppen bedekt met dichte bossen, verbazingwekkende rotsformaties en mystieke wolkenzeeën. Deze plek, die vaak als inspiratiebron diende voor veel Chinese schilders en dichters, biedt wandelaars een onvergetelijke ervaring. Beklim de steile trappen, begeef je door schilderachtige valleien en geniet van het panoramische uitzicht op de omliggende Landschap van het Geleberge.

3. Zhangjiajie Nationaal Park (Zhāngjiājiè Guójiā Gōngyuán)

Welkom in de wereld van Pandora! Het Zhangjiajie Nationaal Park, dat diende als inspiratiebron voor de film “Avatar”, is een buitenaards landschap van torenhoge zandstenen pilaren bedekt met weelderig groene bossen. Neem de glazen lift naar Tianmen Mountain en geniet van een adembenemend uitzicht op de valleien en kliffen. Maak een wandeling over de langste glazen brug ter wereld, de Zhangjiajie Grand Canyon-brug, en voel de adrenaline door je aderen stromen.

4. Yamdrok-meer (Yàdū Có)

Genesteld in de Himalaya’s, op een hoogte van 4.441 meter, ligt het betoverende Yamdrok-meer. Met kristalhelder smeltwater van de omliggende gletsjers heeft dit meer een unieke turquoise kleur. Het biedt niet alleen een prachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte bergen, maar is ook van heilig belang voor de lokale bevolking. Kom oog in oog te staan met yaks en schapen terwijl je over de omliggende weiden wandelt.

5. Yangtze-rivier (Cháng Jiāng)

De Yangtze-rivier, de langste rivier van China, is een bestemming die je niet mag missen tijdens je reis door de natuur van China. Stap aan boord van een cruise en drijf rustig over het kalme water terwijl je wordt omringd door majestueuze kloven en imposante kliffen. Bewonder de beroemde Drie Kloven van de Yangtze-rivier – Qutang-kloof, Wu-kloof en Xiling-kloof – en ontdek de oude cultuurschatten langs de oevers.

De natuurlijke schoonheid van China is oogverblindend en biedt een verrassende diversiteit aan landschappen. Van majestueuze bergen tot schilderachtige meren en betoverende valleien, dit land heeft alles te bieden voor natuurliefhebbers en avonturiers. Dus, pak je rugzak en maak je klaar voor een onvergetelijke reis door de natuur van China.

Ook interessant