China

Hangzhou West Lake

tee 3057645 960 720

Hangzhou West Lake: Een betoverend juweeltje in China

Hangzhou, gelegen in de Zhejiang-provincie van China, wordt gezegend met een van de mooiste bezienswaardigheden van het land – het beroemde West Lake, oftewel het Westmeer. Dit prachtige meer wordt vaak beschouwd als een juweeltje in de kroon van Hangzhou en trekt jaarlijks miljoenen toeristen, zowel uit binnen- als buitenland. Het is een bestemming die je niet mag missen tijdens een reis naar China.

Het West Lake, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een oase van rust en schoonheid te midden van de drukte van de stad. Het is omringd door groene heuvels, charmante pagodes en prachtige tuinen. Met een oppervlakte van ongeveer 6,5 vierkante kilometer is het een waar paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen.

Een van de meest iconische plekken aan het meer is de Leifeng-pagode. Deze prachtige pagode werd oorspronkelijk gebouwd in de 10e eeuw, maar werd later herbouwd en gerestaureerd. Een bezoek aan de top van de pagode biedt een adembenemend uitzicht op het West Lake en de omliggende omgeving.

Een andere populaire attractie is de Su Causeway, een schilderachtig wandelpad dat zich uitstrekt over het meer. De Su Causeway wordt omringd door prachtige bloemen en bomen en is vooral beroemd vanwege de betoverende kersenbloesems in de lente.

Voor degenen die op zoek zijn naar wat rust en sereniteit, is een bezoek aan de Tempel van de Zi en de Huagang-tuin een must. Deze prachtige locaties bieden een vredige sfeer en zijn perfect om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Daarnaast zijn er verschillende boottochten beschikbaar op het West Lake, die je de kans geven om het meer van dichtbij te ervaren en te genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende bergen en pagodes. ‘s Avonds komt het meer tot leven met de prachtige verlichting en de weerspiegeling van de lichten op het water, waardoor een magische sfeer ontstaat.

Hangzhou West Lake biedt ook een schat aan culturele en historische bezienswaardigheden. In de buurt van het meer vind je de Lingyin-tempel, een van de oudste en meest beroemde boeddhistische tempels in China. De tempel herbergt talloze beelden van Boeddha en is een belangrijk bedevaartsoord voor boeddhisten.

Kortom, een bezoek aan Hangzhou West Lake is een onvergetelijke ervaring. Of je nu geniet van een ontspannen wandeling langs de oevers van het meer, een bezoek brengt aan de prachtige pagodes of gewoon geniet van de serene schoonheid van de omgeving, dit betoverende juweeltje in China zal je zeker fascineren en inspireren.

Ook interessant