China

Van Peking naar Shanghai: een rondreis door moderne steden

buildings 669904 960 720

Van Peking naar Shanghai: een rondreis door moderne steden

China, een land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis en culturele erfgoed, heeft de afgelopen decennia ook een indrukwekkende transformatie ondergaan op het gebied van moderniteit. Een rondreis van Peking naar Shanghai biedt reizigers de mogelijkheid om deze moderne steden van dichtbij te ervaren. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele tocht langs enkele hoogtepunten van deze fascinerende reis.

Onze reis begint in de hoofdstad van China, Peking, waar de oude cultuur hand in hand gaat met moderne ontwikkelingen. Een absolute must see is het Tiananmen-plein, een van ‘s werelds grootste pleinen. Hier wordt de grootsheid van het communistische regime weerspiegeld in imposante monumenten. Vanaf het plein kun je via de Tiananmen-poort de Verboden Stad betreden, het voormalige keizerlijke paleis. Wandel door de eeuwenoude hofjes en bewonder de prachtige architectuur die het rijke verleden van China weerspiegelt.

Na Peking reizen we naar de bruisende metropool Shanghai. Deze stad is het kloppende hart van de moderne Chinese economie. Een bezoek aan de Bund, gelegen aan de oevers van de Huangpu-rivier, is een must tijdens je verblijf in Shanghai. Hier vind je een combinatie van indrukwekkende koloniale gebouwen en futuristische wolkenkrabbers, die de skyline van Shanghai bepalen. ‘s Avonds wordt de Bund prachtig verlicht en kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de stad.

Een andere interessante plek om te bezoeken in Shanghai is de innovatieve wijk Pudong. Hier vind je enkele van de hoogste gebouwen ter wereld, zoals de Shanghai Tower en het Oriental Pearl TV Tower. Deze futuristische architectuur is een symbool van het moderne China en een bewijs van de snelle ontwikkeling van het land.

Tijdens onze reis van Peking naar Shanghai maken we een tussenstop in de stad Nanjing, die rijk is aan historische en culturele bezienswaardigheden. Het archeologische terrein van de Drakenbronzen kan niet worden overgeslagen. Hier kun je enkele van de meest unieke bronzen artefacten ter wereld bewonderen. Daarnaast is een bezoek aan het prachtige Sun Yat-sen Mausoleum een must. Dit mausoleum, gelegen op de berg Zijinshan, is opgedragen aan de vader van modern China.

De rondreis eindigt in Shanghai, waar je je onderdompelt in het bruisende stadsleven. Geniet van de lokale keuken in de levendige straatmarkten, maak een wandeling langs de promenade van de Huangpu-rivier en ontdek de vele winkelcentra en boetiekjes in de stad.

Een rondreis van Peking naar Shanghai biedt reizigers een unieke kans om de contrasten tussen het oude en het moderne China te ervaren. Van eeuwenoude tempels en keizerlijke paleizen tot indrukwekkende wolkenkrabbers en innovatieve wijken, deze steden zullen je zeker verbazen. Dus pak je koffers en begin aan een onvergetelijke reis door de moderne steden van China!

Ook interessant