China

Aan de zijderoute: een historische rondreis door China

zijderoute

De zijderoute, een eeuwenoude handelsroute tussen China en het Westen, heeft altijd tot de verbeelding gesproken. Deze route, die zijn naam dankt aan de waardevolle zijde die er verhandeld werd, heeft een onmiskenbare rol gespeeld in de geschiedenis van China. Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en avontuur, dan is een rondreis langs de zijderoute in China zeker een aanrader.

De zijderoute begint in de Chinese stad Xi’an, waar ooit het machtige keizerrijk Qin gevestigd was. Hier vind je het wereldberoemde terracottaleger, een leger van beelden die de overleden keizer Qin Shi Huangdi moesten beschermen in het hiernamaals. Het is een magische plek vol mysterie en historische betekenis.

Vanuit Xi’an kun je verder reizen naar Dunhuang, een oasestadje aan de rand van de Gobiwoestijn. Hier bevindt zich de beroemde Mogao-grottempel, een UNESCO-werelderfgoed dat vol staat met boeddhistische fresco’s en sculpturen. Het is alsof je een kijkje neemt in het verleden van China.

Na Dunhuang vervolg je je reis naar Turpan, een stad die bekend staat om zijn druiven en wijnproductie. Hier kun je de fascinerende Karezkanalen verkennen, een ondergronds irrigatiesysteem dat al meer dan 2000 jaar bestaat. Verderop in de stad kun je de ruïnes van Jiaohe en Gaochang bezoeken, oude steden die getuigen van de rijke geschiedenis van de zijderoute.

Een ander hoogtepunt van de zijderoute is Kashgar, een stad die bekend staat als de parel van de zijderoute. Hier kun je de oude stadswijk bezoeken, waar je je kunt laten onderdompelen in de eeuwenoude cultuur en tradities van de Oeigoerse bevolking. Je kunt ook de zondagsmarkt bezoeken, een levendige plek waar lokale ambachten en producten worden verhandeld.

Je reis langs de zijderoute eindigt in de stad Urumqi, de grootste stad in het westen van China. Hier kun je het Xinjiang Museum bezoeken, dat een uitgebreide collectie heeft van historische voorwerpen uit de regio. Daarnaast kun je genieten van de lokale keuken en de diverse etnische culturen die hier samenkomen.

Een rondreis langs de zijderoute is een fascinerende manier om de geschiedenis van China te ontdekken. Van de historische sites tot de lokale cultuur, elke stap op deze route vertelt een verhaal. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een onvergetelijke reis door de tijd en de prachtige landschappen van China.

Ook interessant