China

China’s Nationale Parken: Een paradijs voor wilde dieren

China Nationale parken

Een paradijs voor wilde dieren:China’s Nationale Parken

China, het land van de grote muur en de verbazingwekkende culturele rijkdom, staat ook bekend om zijn spectaculaire nationale parken. Deze parken herbergen een enorme verscheidenheid aan wilde dieren en spelen een cruciale rol bij het behoud van de biodiversiteit in het land. Laten we enkele van deze buitengewone natuurgebieden verkennen en ontdekken waarom ze een paradijs voor wilde dieren worden genoemd.

1. Jiuzhaigou-vallei (Jiuzhaigou Nature Reserve)

Het Jiuzhaigou Nature Reserve, gelegen in de provincie Sichuan, is een opmerkelijk landschap vol met betoverende watervallen, meren en dichte bossen. Dit park is de thuisbasis van zeldzame diersoorten zoals de reuzenpanda, de gouden takin en de sneeuwpanter. Bezoekers hebben de kans om deze prachtige wezens te zien terwijl ze genieten van de schoonheid van turquoise gekleurde meren en kleurrijke herfstbladeren.

2. Zhangjiajie (Zhangjiajie National Forest Park)

Het Zhangjiajie National Forest Park, gelegen in de provincie Hunan, is beroemd om zijn unieke zandsteenpieken en dichte bossen. Dit park was een inspiratiebron voor de film “Avatar” vanwege zijn surrealistische landschap. Hier kunnen bezoekers wilde dieren zoals de Aziatische zwarte beer en de Chinese haas aanschouwen, terwijl ze wandelen door adembenemende paden en genieten van de majestueuze schoonheid van de natuur.

3. Wolong Giant Panda Reservaat (Wolong Nature Reserve)

Het Wolong Nature Reserve, gelegen in de provincie Sichuan, is een van de oudste beschermingscentra voor reuzenpanda’s ter wereld. Het reservaat is bekend om zijn succesvolle fokprogramma’s en inspanningen voor het behoud van deze bedreigde diersoort. Hier kunnen bezoekers de schattige zwart-witte wezens bewonderen terwijl ze observeren hoe ze in hun natuurlijke omgeving leven.

4. Peking Man Site bij Zhoukoudian (World Heritage Site)

De Peking Man Site bij Zhoukoudian, gelegen in de provincie Beijing, is een plek van groot archeologisch belang. Het is de plek waar de resten van de Peking Man werden ontdekt, die belangrijke inzichten hebben geboden in de evolutie van de mensheid. Dit park biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te leren over de vroegste bewoners van China en de natuurlijke omgeving waarin ze leefden.

China’s nationale parken zijn niet alleen een lust voor het oog, maar dienen ook als belangrijke bronnen voor natuurbescherming en educatie. Door het behoud van deze prachtige landschappen worden bedreigde diersoorten beschermd en krijgen ze de kans om te gedijen. Dus, als je op zoek bent naar avontuur en een close-up ontmoeting met wilde dieren, overweeg dan zeker een bezoek aan de nationale parken van China. Een paradijs wacht op je!

Let op: De COVID-19-pandemie kan van invloed zijn op reisbeperkingen en openingsuren van nationale parken in China. Het is altijd raadzaam om de actuele informatie te controleren voordat je op reis gaat.

Ook interessant