China

Van oud naar nieuw China: een historische rondreis

roof 1028250 960 720

Van oud naar nieuw China: een historische rondreis

China, een land rijk aan geschiedenis en cultuur, is altijd een fascinerende bestemming geweest voor reizigers van over de hele wereld. Met een geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren, heeft China een schat aan historische bezienswaardigheden die een inzicht geven in de oude beschavingen en de ontwikkeling van het land. Een rondreis door China biedt reizigers de mogelijkheid om deze rijke geschiedenis te ontdekken en tegelijkertijd kennis te maken met het moderne China.

De rondreis “Van oud naar nieuw China” neemt je mee op een reis door de tijd, beginnend bij de oude hoofdstad Xi’an. Hier bevindt zich de wereldberoemde Terracottaleger, dat werd ontdekt in 1974 en dat meer dan 8.000 levensgrote terracottafiguren huisvest. Dit indrukwekkende archeologische wonder is een eerbetoon aan de eerste keizer van China, Qin Shi Huang. Naast het Terracottaleger kunnen reizigers in Xi’an ook de oude stadsmuur verkennen en de Grote Moskee bezoeken.

Na Xi’an reis je naar Beijing, de huidige hoofdstad van China. Hier breng je een bezoek aan de Verboden Stad, het keizerlijke paleis dat 500 jaar lang het hart van politieke macht in China was. Vervolgens ga je naar de Grote Muur van China, een van de zeven wereldwonderen en een iconische bezienswaardigheid die zich kilometerslang over bergtoppen uitstrekt. Een wandeling over de Grote Muur biedt niet alleen een adembenemend uitzicht, maar geeft ook inzicht in de verdedigingstechnieken van het oude China.

Van Beijing reis je naar Shanghai, een moderne metropool die bekend staat om zijn imposante skyline en bruisende stadsleven. In de wijk Bund vind je historische gebouwen uit de koloniale tijd, terwijl de wijk Pudong indruk maakt met zijn wolkenkrabbers en futuristische architectuur. Een bezoek aan de Oosterse Parel Televisietoren biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de Huangpu-rivier.

Verder reis je naar Guilin, waar je getuige bent van de adembenemende schoonheid van de Li-rivier en de beroemde karstgebergten. Een boottocht over de kalme wateren van de Li-rivier biedt een prachtig uitzicht op de weelderige landschappen en is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

De rondreis eindigt in Hongkong, een bruisende stad die het beste van zowel China als het Westen combineert. Hier kun je genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf Victoria Peak, een bezoek brengen aan de levendige avondmarkten en ontspannen op de stranden van Lantau Island.

“Van oud naar nieuw China” is een reis die je meeneemt door de geschiedenis van dit fascinerende land, van de oude beschavingen tot het moderne China. Het biedt een unieke kans om de rijke cultuur en het erfgoed van China te ervaren, terwijl je ook getuige bent van de snelle ontwikkeling en vooruitgang van het land. Dus pak je koffers en ga op avontuur in het oude en nieuwe China!

Ook interessant