China

Qingdao: De Bierstad

Qingdao

Qingdao: De Bierstad met Nederlandse invloeden

Qingdao, gelegen aan de oostkust van China, staat bekend als “de Bierstad” van het land. Maar wist je dat deze stad ook sterke banden heeft met Nederland? Met zijn charmante straten, historische architectuur en Nederlandse invloeden betovert Qingdao zowel lokale bewoners als toeristen.

In het hart van Qingdao pronkt het iconische gebouw van de zuidelijke kerk, ook wel bekend als de Protestantse Kerk. Het is ontworpen door een Nederlandse architect en zijn constructie begon in 1908. De kerk heeft een imposante structuur met een klok die elke twee uur luidt. Het is een perfecte combinatie van westerse architectuur en Chinese traditie, waardoor het een geliefde plek is voor toeristen om te bezoeken.

Een andere prominente locatie in Qingdao is het historische centrum van de stad. Het is de thuisbasis van de Huashi-villa, die bekend staat als het voormalige verblijf van de gouverneur-generaal van Duitsland. Deze villa is gebouwd door een Nederlandse architect en belichaamt de Europese bouwstijl. Tegenwoordig dient het als een museum dat de geschiedenis van Qingdao en haar relatie met Nederland viert.

Tsingtao bier

Tsingtao bier

Naast deze historische bezienswaardigheden heeft Qingdao ook een levendig brouwerijlandschap. Het merk Tsingtao, dat het meest populaire bier van China vertegenwoordigt, komt oorspronkelijk uit deze stad. Tsingtao-bier werd aan het begin van de 20e eeuw geïntroduceerd door Duitse kolonisten, waaronder een aantal Nederlandse brouwmeesters. Vandaag de dag is Tsingtao bier een van de meest gevierde merken in China en wordt het wereldwijd geëxporteerd.

Bovendien staat Qingdao ook bekend om zijn jaarlijkse internationale bierfestival dat duizenden bezoekers uit alle hoeken van de wereld trekt. Elk jaar in augustus verzamelen bierliefhebbers zich om te genieten van een breed scala aan biermerken en optredens van over de hele wereld. Het festival biedt een onvergetelijke ervaring vol muziek, dans en natuurlijk, heerlijk bier.

Naast het bierfestival heeft Qingdao ook prachtige stranden waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van de zeebries. Badend in de zon, met uitzicht op de gele zee, is Qingdao een ideale bestemming voor strandliefhebbers en vakantiegangers.

Kortom, Qingdao biedt een unieke combinatie van Chinese cultuur en Nederlandse invloeden die echt de moeite waard zijn om te verkennen. Van historische architectuur en musea tot feestelijke bierfestivals en adembenemende stranden, deze stad heeft voor elk wat wils. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, bier of gewoon op zoek bent naar een ontspannend uitje, Qingdao zal je zeker niet teleurstellen!

Ook interessant