China

Een avontuurlijke rondreis door China

bamboo 1886974 960 720

Een avontuurlijke rondreis door China: Ontdek de Schatten van het Verre Oosten

China, het land van oude tradities, rijke geschiedenis en adembenemende landschappen. Een avontuurlijke rondreis door China belooft een unieke ervaring te zijn, waarbij je een glimp opvangt van de mysterieuze cultuur en het boeiende dagelijkse leven in het Verre Oosten. Laat je meeslepen door de magische charme van dit land en ontdek de verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden.

Dag 1: Aankomst in Beijing – De Poort naar het Keizerrijk

Na aankomst in Beijing, een stad doordrenkt van geschiedenis, sta je voor de majestueuze Poort naar het Keizerrijk – de Verboden Stad. Wandel door de eeuwenoude paleizen, tuinen en paviljoens en word getransporteerd naar het tijdperk van de keizers. Hier leer je over de fascinerende dynastieën die het land hebben geregeerd en ontdek je de geheimen van de Chinese architectuur.

Dag 2-3: De Grote Muur en de Terracottakrijgers – Wereldwonderen die je adem benemen

Een bezoek aan China zou niet compleet zijn zonder het bewonderen van de Grote Muur. Trotseer de uitdagende treden en geniet van het adembenemende uitzicht op de groene bergen en valleien. Vergeet niet een foto te maken om dit onvergetelijke moment vast te leggen!

Vervolgens reis je naar Xian, de thuisbasis van de wereldberoemde Terracottakrijgers. Deze levensgrote beelden bewaken het graf van de eerste keizer van China en getuigen van een ver verleden. Sta oog in oog met deze historische schatten en verwonder je over de gedetailleerde ambachtelijkheid van de krijgers.

Dag 4-6: Het betoverende landschap van Guilin en het pittoreske Yangshuo

Vanuit Xian vlieg je naar Guilin, een plek die bekend staat om zijn betoverende landschap. Vaar over de Li-rivier en bewonder de majestueuze kalkstenen karstbergen die als mysterieuze torens uit het water opdoemen. Het landschap lijkt rechtstreeks uit een schilderij te komen!

In de omgeving van Guilin ligt het schilderachtige stadje Yangshuo. Fiets door de idyllische rijstvelden, verken lokale markten en ga op zoek naar traditionele handwerkworkshops. Hier kun je ook genieten van een onvergetelijke avondshow, waarbij lokale vissers met kunstzinnig verlichte boten de rivier opvaren. Een betoverend spektakel dat je niet wilt missen!

Dag 7-8: Shanghai – De bruisende metropool van Oost-Azië

Je laat het rustige platteland achter je en reist naar Shanghai, een kosmopolitische stad die je zal betoveren met zijn moderne skyline en bruisend nachtleven. Wandel langs de Bund en bewonder de historische gebouwen die contrasteren met de futuristische wolkenkrabbers aan de overkant van de rivier. Bezoek ook de elegante Yu-tuin en maak een boottocht over de Huangpu-rivier voor een panoramisch uitzicht op de stad.

Dag 9-10: Avatar-landschap in Zhangjiajie – De inspiratiebron voor de film

Je reis door China wordt afgesloten met een bezoek aan het legendarische Zhangjiajie National Forest Park, dat bekend staat als de inspiratiebron voor de film Avatar. Wandel door de smalle paden en word omringd door torenhoge zandstenen pilaren die in de mist oprijzen. Het is alsof je door een magische wereld loopt.

Met een hart vol herinneringen en een camera vol spectaculaire foto’s keer je terug naar huis. Een avontuurlijke rondreis door China biedt niet alleen een overvloed aan culturele en natuurlijke wonderen, maar ook de mogelijkheid om je onder te dompelen in een land dat vol zit met geschiedenis en mysterie. Durf jij dit avontuur aan te gaan?

Ook interessant