China

Chongqing: De Bergstad

nature 3329358 960 720

Chongqing: De Bergstad

Chongqing, ook wel bekend als de “Bergstad”, is een bruisende metropool in het zuidwesten van China. Met zijn unieke mix van moderne wolkenkrabbers en traditionele straatjes vol geschiedenis en cultuur, is Chongqing een bestemming die niet mag worden gemist.

Als een van de vier direct bestuurde steden in China, heeft Chongqing een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het land. Als voormalige hoofdstad van China tijdens de Tweede Wereldoorlog, ademt de stad historie. Het heeft een rijk erfgoed dat teruggaat tot duizenden jaren, met talloze historische bezienswaardigheden en culturele schatten.

Een van de bekendste attracties in Chongqing is de Ronghui Hot Springs, een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van thermaal water. Deze warmwaterbronnen worden al eeuwenlang beschouwd als heilzaam en worden bezocht door zowel de lokale bevolking als toeristen.

Voor de liefhebbers van authentieke Chinese architectuur is Ciqikou Old Town een must-visit. Deze oude stad is prachtig bewaard gebleven en biedt een kijkje in het traditionele leven van Chongqing. Smalle straatjes, oude huizen en lokale ambachtelijke winkels domineren het gebied, waardoor het een schilderachtige en charmante plek is om te verkennen.

Voor de avontuurlijke reiziger biedt Chongqing ook een spannende ervaring. De stad ligt aan de samenvloeiing van de Jialing en de Yangtze rivieren, waardoor het een ideaal startpunt is voor cruises langs de majestueuze Yangtze-rivier. Deze cruises nemen je mee door prachtige kloven, weelderige groene valleien en historische stadjes, en bieden een unieke kijk op het landschap van China.

Bovendien staat Chongqing ook bekend om zijn culinaire hoogstandjes. De stad is beroemd om zijn pittige Sichuan-keuken, die bezoekers een smaakexplosie van kruidig en gekruid eten biedt. Van hete pot tot pittige kip, er is voor elk wat wils in de lokale gastronomie van Chongqing.

Met zijn adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en verrukkelijke gerechten, heeft Chongqing alles in huis om reizigers te betoveren. Of je nu een natuurliefhebber bent, een geschiedenisfanaat of een fijnproever, deze “Bergstad” zal zeker indruk op je maken. Dompel jezelf onder in de charme van Chongqing en laat je verrassen door alles wat deze prachtige stad te bieden heeft.

Ook interessant