China

Verborgen Schatten van de Chinese Natuur

galaxy soho 1989816 960 720

Verborgen schatten van de Chinese natuur

De natuurlijke schoonheid van China is werkelijk adembenemend. Het immense land herbergt enkele van de meest verbazingwekkende en ongerepte natuurgebieden ter wereld. Van majestueuze bergen tot prachtige valleien en spectaculaire watervallen, China heeft het allemaal.

1. Het Zhangjiajie National Forest Park – Ook wel bekend als de ‘Avatar Mountains’, is dit park een lust voor het oog voor natuurliefhebbers. Met zijn unieke zandsteenformaties en weelderige bossen, lijkt het net alsof je je in een surrealistische film waant.

2. De Jiuzhaigou-vallei – Een UNESCO Werelderfgoedlocatie, beroemd om zijn turquoise gekleurde meren en betoverende watervallen. De vallei is de thuisbasis van een diverse flora en fauna, waaronder bedreigde diersoorten zoals de reuzenpanda.

3. Het karstgebergte van Guilin en de Li-rivier – Dit schilderachtige landschap wordt vaak afgebeeld in Chinese schilderijen en poëzie. De grillige kalksteenformaties en de rustige rivier vormen een adembenemend plaatje dat blijft hangen in je geheugen.

4. De Huangshan-bergen – Ook wel bekend als de ‘Yellow Mountains’, zijn deze bergen wereldberoemd vanwege hun mistige top en kale granieten pieken. Het beklimmen van de Huangshan is een echte uitdaging, maar het uitzicht over de nevelige valleien en ravijnen is absoluut de moeite waard.

5. Het Jiuzhai-gou Nationaal Park – Dit park biedt een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid, met zijn kleurrijke meren, dichte bossen en met sneeuw bedekte bergtoppen. Het park is ook de thuisbasis van enkele van de zeldzaamste en meest bedreigde diersoorten ter wereld, zoals de reuzenpanda en de gouden takin.

Deze verborgen schatten van de Chinese natuur zijn slechts enkele van de vele adembenemende natuurgebieden die het land te bieden heeft. Van oost naar west en van noord naar zuid, China zal je verrassen met zijn ongerepte landschappen en wonderen van Moeder Natuur. Of je nu een avonturier bent of gewoon wilt genieten van de schoonheid van de natuur, deze plekken zullen je zeker betoveren en je een onvergetelijke ervaring bieden.

Ook interessant