China

Reisgids: Verblijven in China

lugu lake 4648775 960 720

Reisgids: Verblijven in China – Ontdek de Charme van het Verre Oosten!

Als het gaat om fascinerende bestemmingen, is China een land dat zonder twijfel bovenaan de lijst staat. Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en diverse culturen trekt China jaarlijks miljoenen reizigers van over de hele wereld aan.

Voor Nederlandse reizigers kan het verblijven in China een avontuur op zich zijn. Daarom hebben we deze reisgids samengesteld om je te helpen bij het plannen van je reis en het genieten van je verblijf in dit boeiende land.

1. De Grote Muur van China (De Grote Trots van China!)
– Ontdek de majestueuze schoonheid van deze historische vestingmuur die zich uitstrekt over maar liefst 21.196 kilometer. Kom vroeg in de ochtend om de drukte te vermijden en geniet van het uitzicht op de omliggende bergen en het platteland.

2. Het Terracottaleger (Een Wereldwonder!)
– Bezoek het mausoleum van de eerste keizer van China en aanschouw de duizenden levensgrote terracottasoldaten die meer dan 2.200 jaar oud zijn. Deze UNESCO Werelderfgoedlocatie mag je niet missen tijdens je reis.

3. Verblijven in Peking (De Hoofdstad van China)
– Peking, ook wel bekend als Beijing, is een stad vol contrasten. Breng een bezoek aan de Verboden Stad, wandel over het Tiananmen-plein en bewonder de prachtige Tempel van de Hemel. Vergeet niet om de beroemde Pekingeend te proeven tijdens je verblijf hier!

4. Reizen naar Xi’an (Het Culturele Hart van China)
– Xi’an, een historische stad in noordwestelijk China, is de thuisbasis van het Terracottaleger. Hier kun je ook de oude stadsmuren verkennen en genieten van de lokale keuken. Mis de kans niet om een fietstocht te maken over de stadsmuren en jezelf onder te dompelen in de rijke geschiedenis van deze stad.

5. De Schilderachtige Rivier de Li (Een Natuurlijke Schoonheid)
– Maak een boottocht over de prachtige rivier de Li in de regio Guilin en bewonder de indrukwekkende karstformaties, schilderachtige dorpjes en groene heuvels. Deze pittoreske omgeving is perfect voor natuurliefhebbers en fotografen.

6. Het Verblijf in Shanghai (Moderne Metropool)
– Bezoek het bruisende Shanghai, een stad die bekend staat om zijn futuristische skyline en levendige straatleven. Verken de Bund, een promenade aan de oevers van de Huangpu-rivier, en geniet van het uitzicht op de wolkenkrabbers. Vergeet niet om te proeven van authentieke Chinese gerechten in lokale restaurants.

7. De Verboden Stad en de Grote Boeddha van Hong Kong
– Een bezoek aan China is niet compleet zonder een stop in Hong Kong. Bewonder de Verboden Stad in het hart van de stad en maak een uitstapje naar de iconische Grote Boeddha op het eiland Lantau. Deze moderne metropool biedt ook een ruime keuze aan winkels en restaurants.

Dus, waar wacht je nog op? Plan je reis naar China en ontdek de betoverende cultuur, adembenemende landschappen en hartelijke gastvrijheid van dit prachtige land. Een avontuur wacht op je in het Verre Oosten!

Ook interessant