China

Op ontdekkingstocht door het terracottaleger: een rondreis langs historische vondsten

terracottaleger

Op ontdekkingstocht door het terracottaleger: een rondreis langs historische vondsten

Het terracottaleger van Qin Shi Huang, de eerste keizer van China, is een van ‘s werelds meest fascinerende historische vondsten. Deze indrukwekkende kunstwerken werden per toeval ontdekt in 1974, toen boeren een put aan het graven waren in de buurt van Xi’an, in de provincie Shaanxi. Sindsdien is het terracottaleger uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van China.

Maar het terracottaleger is slechts het begin van een boeiende reis door de rijke geschiedenis van China. Omringd door historische vondsten, biedt de provincie Shaanxi een schat aan cultureel erfgoed om te ontdekken. Van oude keizerlijke paleizen tot eeuwenoude pagodes, elke hoek van deze regio ademt geschiedenis.

Een van de hoogtepunten van de rondreis is een bezoek aan de Grote Wilde Gans Pagode in Xi’an. Deze prachtige pagode werd gebouwd tijdens de Tang-dynastie en biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Het is ook de thuisbasis van een schat aan boeddhistische geschriften en artefacten.

Vervolgens reizen we af naar Luoyang, waar we de Longmen-grotten kunnen verkennen. Deze grotten, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zijn uitgehouwen in de kliffen en bevatten duizenden beelden van Boeddha. Het is een surreële ervaring om door deze oude heiligdommen te wandelen en de serene atmosfeer in te ademen.

Pingyao

Een andere must-visit bestemming is de oude stad Pingyao, die ook op de UNESCO-lijst staat. Met zijn goed bewaarde stadsmuren en historische gebouwen lijkt het alsof je terug in de tijd reist naar het China van de Ming- en Qing-dynastieën. Wandel door de geplaveide straten, geniet van traditionele architectuur en proef heerlijke lokale gerechten in de sfeervolle restaurants.

Xi’an

De rondreis door Shaanxi eindigt met een bezoek aan de historische stad Xi’an. Naast het terracottaleger kunt u hier ook het Grote Moskee-complex verkennen, een unieke mix van Chinese en islamitische architectuur. Slenter door de traditionele moslimwijk en proef heerlijke halal-lekkernijen.

Op deze ontdekkingstocht door het terracottaleger en andere historische vondsten in Shaanxi, zult u versteld staan van de rijkdom van het Chinese culturele erfgoed. Van adembenemende kunstwerken tot eeuwenoude architectuur, dit is een reis die u niet snel zult vergeten.

Dus pak uw koffers en reis mee door de geschiedenis van China, terwijl u de mysteries van het terracottaleger en andere historische schatten verkent. Een reis vol verwondering en ontdekking wacht op u in de provincie Shaanxi.

Ook interessant