China

Ontdek de natuur van China tijdens je verblijf

light 3730679 960 720

Ontdek de natuur van China tijdens je verblijf

Als je besluit om naar China te reizen, kun je jezelf onderdompelen in een land vol fascinerende culturen, adembenemende landschappen en buitengewone natuurlijke schoonheid. Het is een land dat bekend staat om zijn spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden, variërend van majestueuze bergen tot schilderachtige rivieren en weelderige bossen. Hier zijn enkele geweldige plekken waar je de natuur van China kunt ontdekken tijdens je verblijf.

1. Het Zhangjiajie National Forest Park: Het Zhangjiajie National Forest Park is een UNESCO-werelderfgoed en een must-visit voor natuurliefhebbers. Het park staat bekend om zijn steile pieken, die bedekt zijn met dichte, groene vegetatie en prachtige watervallen. Het was ook de inspiratie voor de zwevende bergen in de film “Avatar”.

2. De Li-rivier: Een cruise over de Li-rivier is een prachtige ervaring waarbij je wordt omringd door spectaculaire karstbergen, schilderachtige valleien en lokale vissersdorpjes. Dit landschap is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor Chinese kunstenaars en dichters.

3. De Jiuzhaigou-vallei: De Jiuzhaigou-vallei, gelegen in de provincie Sichuan, is een adembenemend mooi natuurgebied. Het is bekend om zijn kleurrijke meren, watervallen en met sneeuw bedekte bergtoppen. Dit gebied is ook de thuisbasis van enkele bedreigde diersoorten, zoals de reuzenpanda en de gouden takin.

4. De Grote Muur van China: De Grote Muur van China is niet alleen een architectonisch wonder, maar loopt ook door adembenemende natuurlijke landschappen. Er zijn verschillende delen van de muur waar je kunt genieten van prachtige uitzichten over bergen en valleien.

5. Het karstlandschap van Guilin: Guilin staat bekend om zijn prachtige karstlandschap, met talloze kalkstenen formaties die uitrijzen uit de grond. Een boottocht op de Li-rivier biedt een onvergetelijk uitzicht op dit betoverende landschap.

6. Het Terracottaleger: Hoewel het Terracottaleger bekend staat om zijn historische betekenis, is het ook omgeven door een prachtig natuurlijk landschap. Het terrein rondom het Terracottaleger bestaat uit glooiende heuvels en vruchtbare landbouwgrond, wat een fascinerende achtergrond vormt voor deze archeologische schat.

Als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke natuurervaring, dan is China zeker een bestemming die je niet teleur zal stellen. Met zijn diverse landschappen en adembenemende natuurlijke schoonheid, biedt dit land een overvloed aan mogelijkheden om de natuur te ontdekken. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een avontuur dat je zintuigen zal prikkelen en je hart zal vullen met verwondering.

Ook interessant