China

Oase van Natuur in China

zhangjiajie 4356771 1280

Oase van Natuur in China: Ontdek de Verborgen Schatten

China, een land dat bekend staat om zijn bruisende steden en indrukwekkende architectuur, heeft ook een verrassende kant: een oase van natuurlijke schoonheid die veel mensen nog niet hebben ontdekt. In dit artikel nemen we je mee naar enkele van de meest adembenemende natuurgebieden in China, waar je kunt genieten van prachtige landschappen en fascinerende flora en fauna.

1. Jiuzhaigou vallei: Betoverende Pracht

De Jiuzhaigou vallei, gelegen in de provincie Sichuan, is een spectaculaire plek met kristalheldere meren, majestueuze watervallen en kleurrijke bossen. Deze UNESCO-werelderfgoed locatie biedt een betoverende pracht die je nergens anders ter wereld zult vinden. Maak een wandeling langs de betoverende paden en laat je verrassen door de ongerepte schoonheid van de natuur.

2. Zhangjiajie: Tussen Hemel en Aarde

Zhangjiajie, gelegen in de provincie Hunan, wordt vaak beschouwd als een landschap dat lijkt op iets uit een sciencefictionfilm. De puntige zandstenen torens, ook wel “Avatar bergen” genoemd, steken uit boven de omringende bossen en creëren een magisch beeld. Verken het Zhangjiajie National Forest Park en wandel over de glazen brug die zweeft tussen de hemel en de aarde.

3. Karstlandschap van Guilin: Feeëriek Mooi

Het karstlandschap van Guilin, gelegen in de provincie Guangxi, wordt beschouwd als een van de meest schilderachtige plekken in China. Met zijn iconische kalkstenen pieken die uit het water oprijzen, lijkt dit gebied op een levend kunstwerk. Vaar langs de Li rivier en laat je betoveren door de feeërieke schoonheid van het landschap.

4. Wolong Nationaal Natuurreservaat: Het Pandaparadijs

Geen bezoek aan China is compleet zonder de betoverende reuzenpanda’s te zien. Het Wolong Nationaal Natuurreservaat, gelegen in de provincie Sichuan, is een toevluchtsoord voor deze bedreigde diersoort. Hier kun je deze schattige dieren van dichtbij bewonderen en meer te weten komen over de inspanningen voor hun behoud.

5. Emei Shan: Spirituele Sereniteit

Emei Shan, een berg in de provincie Sichuan, wordt beschouwd als een belangrijke spirituele plaats in het boeddhisme. Beklim de berg en ontdek de oude tempels, sierlijke pagodes en prachtige landschappen. Geniet van de sereniteit en vrede die deze heilige plek te bieden heeft.

China heeft veel meer te bieden dan alleen zijn iconische steden. Ontdek de ongerepte natuurgebieden en laat je betoveren door de schoonheid van de natuur. Of je nu wilt wandelen in majestueuze valleien, zweven tussen hemel en aarde, schilderachtige landschappen wilt verkennen of de reuzenpanda’s wilt bewonderen, China heeft het allemaal. Dompel jezelf onder in deze oase van natuur en ontdek de verborgen schatten die dit land te bieden heeft.

Ook interessant