China

Langs de Grote Muur: een onvergetelijke rondreis door China

the eyes of god 2818001 960 720

Langs de Grote Muur: een onvergetelijke rondreis door China

China, een land met een rijke geschiedenis, betoverende landschappen en bruisende steden. Een bestemming die bij velen hoog op hun verlanglijstje staat. Voor avontuurlijke reizigers is een rondreis langs de Grote Muur van China een absolute must.

Het iconische bouwwerk, dat zich uitstrekt over maar liefst 21.196 kilometer, is een wonder van menselijke architectuur en ingeniositeit. Het is een testament van de oude Chinese beschaving en het is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden ter wereld.

De rondreis langs de Grote Muur begint in Beijing, de hoofdstad van China. Hier verwelkomt de Verboden Stad je met zijn imposante poorten en kleurrijke paleizen. Een bezoek aan het Tiananmen-plein met zijn historische en politieke betekenis mag ook niet ontbreken. Vanuit Beijing reis je verder naar Badaling, waar je de kans krijgt om de Grote Muur te bewandelen. Hier kun je genieten van adembenemende uitzichten terwijl je over de eeuwenoude stenen trappen loopt.

Na Beijing is het tijd om de bruisende stad Xi’an te ontdekken. Hier bevindt zich het wereldberoemde Terracottaleger, dat bestaat uit duizenden levensgrote beelden die de grafheuvel van keizer Qin Shi Huang bewaken. Dit archeologische wonder is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Vervolgens brengt de rondreis je naar de dynamische stad Shanghai, waar oud en nieuw naast elkaar bestaan. Bewonder de skyline van de stad vanaf de Bund en verken de smalle steegjes van de oude stad. Een bezoek aan de futuristische wijk Pudong met zijn indrukwekkende wolkenkrabbers mag ook niet ontbreken.

Tijdens de rondreis door China zul je ook kennismaken met de adembenemende natuur die het land te bieden heeft. Het schilderachtige landschap van Guilin, met zijn iconische karstbergen en idyllische rivieren, zal je betoveren. Maak een boottocht over de Li-rivier en geniet van de rust en schoonheid van deze magische plek.

Een andere hoogtepunt van de rondreis is een bezoek aan het betoverende Zhangjiajie National Forest Park. Met zijn sprookjesachtige rotsformaties, inspiratiebron voor de film “Avatar”, is dit park een waar paradijs voor natuurliefhebbers.

Langs de Grote Muur reizen is een onvergetelijke ervaring die je laat kennismaken met de schoonheid van China. Het is een reis die je meeneemt door de eeuwenoude geschiedenis van dit fascinerende land en je laat genieten van adembenemende natuur en bruisende steden. Dus pak je koffers en ga op avontuur, het wachten is immers voorbij.

Ook interessant