China

Grote Muur van China

table setting 2107600 960 720

De Grote Muur van China: Een Wereldwonder dat Dagelijks Duizenden Toeristen Trekt

De Grote Muur van China, ook wel bekend als De Chinese Muur, is een indrukwekkend bouwwerk dat wereldwijd bekend staat als een van de meest majestueuze monumenten van de menselijke geschiedenis. Deze historische structuur, die ooit diende als een militaire verdedigingslinie, heeft de tand des tijds doorstaan en trekt tegenwoordig dagelijks duizenden toeristen uit alle hoeken van de wereld.

Met een lengte van ongeveer 21.196 kilometer is de Grote Muur van China het grootste bouwwerk dat ooit door mensenhanden is gemaakt. Het werd gebouwd gedurende verschillende dynastieën, voornamelijk om de Chinese beschaving te beschermen tegen invasies vanuit het noorden. De constructie van de muur begon al in de 7e eeuw voor Christus en duurde eeuwenlang. Het werd voltooid tijdens de Ming-dynastie in de 17e eeuw.

De muur strekt zich uit over verschillende provincies van China, waaronder Hebei, Beijing, Tianjin, Shanxi en Inner Mongolia. De regio rond Beijing is vooral populair onder toeristen vanwege de goed bewaard gebleven secties van de muur en de nabijheid van de hoofdstad.

Wanneer men de Grote Muur betreedt, wordt men overweldigd door de grandeur en de architectonische pracht ervan. De muur is gebouwd met behulp van verschillende materialen, waaronder stenen, aarde, hout en bakstenen. Het heeft talloze wachttorens, forten en bastions die strategisch zijn geplaatst om de vijand te confronteren en tegelijkertijd een uitkijkpunt bieden voor het spectaculaire uitzicht op het omringende landschap.

Toeristen kunnen ervoor kiezen om verschillende delen van de muur te bezoeken, afhankelijk van hun interesses en tijdsduur. Sommige van de meest populaire secties zijn Badaling, Mutianyu, Jinshanling en Simatai. Badaling, dat op slechts 70 kilometer van Beijing ligt, is een van de best bewaarde en drukst bezochte delen van de muur. Mutianyu, iets verder weg van de stad, biedt daarentegen een iets rustigere en meer schilderachtige ervaring. Jinshanling en Simatai, gelegen op ongeveer 120 kilometer van Beijing, zijn bekend om hun ongerepte toestand en uitdagende trekkingroutes.

Naast het bewonderen van het majestueuze bouwwerk, kunnen toeristen ook genieten van andere activiteiten in de omgeving van de Grote Muur. Populaire keuzes zijn onder meer het proeven van de lokale keuken, het kopen van traditionele ambachten en souvenirs, en het verkennen van nabijgelegen historische bezienswaardigheden, zoals de Ming-graven en de Verboden Stad.

De Grote Muur van China is niet alleen een symbool van de Chinese beschaving en de menselijke vindingrijkheid, maar ook een getuigenis van de rijke geschiedenis van dit geweldige land. Het is een bestemming die op de bucketlist moet staan van elke reiziger die geïnteresseerd is in het ontdekken van wonderen die de tand des tijds hebben doorstaan. Dus waar wacht je nog op? Bezoek de Grote Muur van China en laat je betoveren door zijn tijdloze grootsheid.

Ook interessant