China

Fietsend door China: een actieve rondreis

china 1162760 1280

Fietsen is een uitstekende manier om tegenwoordig China te verkennen. Een fietsreis door dit fascinerende land biedt niet alleen de mogelijkheid om prachtige landschappen te ontdekken, maar ook om de lokale cultuur en tradities van dichtbij te ervaren. Dus, waar wacht je nog op? Haal je fiets tevoorschijn en ga mee op reis door China!

De eerste bestemming op onze fietsroute is Beijing, de bruisende hoofdstad van China. Hier kunnen fietsliefhebbers zich onderdompelen in de oude keizerlijke geschiedenis van het land. Een bezoek aan de Verboden Stad is een absolute must, evenals een tochtje over de beroemde Hutongs – traditionele smalle steegjes met traditionele binnenplaatsen. Zorg ervoor dat je ook een bezoek brengt aan het iconische Tiananmenplein.

Na Beijing gaan we verder naar Xi’an, de thuisbasis van het wereldberoemde Terracottaleger. Fietsend door deze historische stad kun je genieten van de levendige straatmarkten en de prachtige stadsmuren verkennen. Mis niet de kans om een fietstocht te maken naar het Terracottaleger en getuige te zijn van dit indrukwekkende mausoleum van dichtbij.

Onze volgende stop is Chengdu, de hoofdstad van de Sichuan-provincie. Hier kun je niet alleen heerlijk eten proeven, maar ook een bezoek brengen aan het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding. Fiets door de rustige straten van de stad en bewonder de prachtige traditionele architectuur die typerend is voor deze regio.

Vanuit Chengdu gaan we verder naar het schilderachtige Yangshuo, gelegen in de betoverende regio Guilin. De adembenemende karstbergen en de idyllische Li-rivier maken dit een paradijs voor fietsers. Verken de prachtige landschappen, bezoek lokale dorpen en geniet van de traditionele theeceremonies die worden gehouden door gastvrije locals.

Onze laatste stop is Shanghai, een stad vol contrasten. Fiets langs de beroemde Bund, een promenade met historische gebouwen uit de koloniale tijd, en bewonder het futuristische uitzicht op de Pudong-wolkenkrabbers aan de overkant van de rivier. Verken de levendige straten van de oude stad en vergeet niet om te genieten van de lokale keuken.

Fietsend door China is een onvergetelijke ervaring die je in staat stelt om het land op een unieke manier te ontdekken. Het vermogen om dicht bij de lokale cultuur en bezienswaardigheden te komen, maakt dit een avontuur dat je niet wilt missen. Dus, trek je fietsoutfit aan, pak je camera en ga op pad om de prachtige landschappen en de rijke geschiedenis van China te verkennen!

Ook interessant