China

Fietsen door de rijstvelden van Guilin

temple 6823939 960 720

Fietsen door de rijstvelden van Guilin: Een prachtige belevenis!

De provincie Guilin, gelegen in het zuiden van China, staat wereldwijd bekend om zijn adembenemende landschappen en natuurlijke schoonheid. De rijstvelden in dit gebied zijn niet alleen een belangrijke voedselbron, maar ook een toeristische trekpleister van formaat. Een van de beste manieren om van deze prachtige omgeving te genieten, is door te fietsen door de rijstvelden.

Het avontuur begint bij de stad Guilin, waar fietsverhuurwinkels te vinden zijn die gespecialiseerd zijn in het verhuren van fietsen aan toeristen. Het huren van een fiets is geen moeilijke taak en kan geregeld worden met behulp van Engels sprekende medewerkers.

Het eerste deel van de fietstocht voert je langs de Li-rivier, een schilderachtige waterweg vol met groene heuvels en karstformaties. Het uitzicht zal je zeker betoveren terwijl je langs de waterkant rijdt. Na een tijdje kom je aan bij de rijstvelden van Longsheng, die beroemd zijn om hun trapsgewijze terrassen die uitgestrekt zijn over de bergen.

Eenmaal aangekomen bij de rijstvelden is het tijd om je fiets neer te zetten en te voet verder te gaan. Het landschap is werkelijk adembenemend, vooral tijdens de zomermaanden wanneer de velden felgroen kleuren. Het geluid van de wind door de rijstplanten en het rustgevende gekwaak van kikkers zorgen voor een ware oase van rust.

Terwijl je door de rijstvelden wandelt, zie je lokale boeren die met de hand aan het werk zijn. Ze dragen traditionele hoeden en vermaken zichzelf door je glimlachend toe te zwaaien. Het is een geweldige gelegenheid om de vriendelijkheid en gastvrijheid van de lokale bevolking van Guilin te ervaren.

Na een verkwikkende wandeling keer je terug naar je fiets en vervolg je je avontuur. Vergeet niet af en toe te stoppen om foto’s te maken, want de uitzichten zijn werkelijk spectaculair. Je kunt zelfs het geluk hebben om een paar waterbuffels tegen te komen die rustig grazen in de velden.

Eenmaal terug in Guilin kun je genieten van een welverdiend diner in een van de vele lokale restaurants. Proef de heerlijke lokale gerechten, zoals rijstnoedels met rundvlees, en geniet van de gezelligheid van de stad.

Fietsen door de rijstvelden van Guilin is zonder twijfel een onvergetelijke ervaring. Het is de perfecte combinatie van avontuurlijk fietsen, prachtige natuur en het ervaren van de lokale cultuur. Dus haal je fiets tevoorschijn en ga op pad om deze unieke belevenis zelf te ervaren!

Ook interessant