China

De prachtige natuur van China: een rondreis door natuurgebieden

dragons 1124668 960 720

De prachtige natuur van China: een rondreis door natuurgebieden

China staat bekend om zijn bruisende steden, rijke geschiedenis en indrukwekkende culturele erfgoed. Maar buiten de stadsgrenzen biedt het land ook een overvloed aan adembenemende natuurgebieden. Van majestueuze bergen tot weelderige bossen en betoverende waterlandschappen, China heeft het allemaal. In dit artikel nodigen we je uit voor een onvergetelijke rondreis door enkele van de meest prachtige natuurgebieden in China.

1. Zhangjiajie National Forest Park – “Het Avatarpark”
Dit sprookjesachtige landschap diende als inspiratie voor de bekende film Avatar. Zhangjiajie National Forest Park is de thuisbasis van de iconische “Hallelujah Mountains,” met hun kenmerkende zandstenen pilaren die uit de grond omhoogsteken. Bezoekers kunnen met een kabelbaan naar de top van een van deze pilaren reizen en genieten van een adembenemend uitzicht op de omgeving.

2. Jiuzhaigou Valley – “Het Juweel van China”
Deze betoverende vallei staat bekend om zijn vele gekleurde meren, watervallen en met sneeuw bedekte bergen. Bezoekers kunnen hier wandelen langs houten wandelpaden en de rustige pracht van de natuur bewonderen. Jiuzhaigou Valley is ook de thuisbasis van verschillende zeldzame dieren, zoals de reuzenpanda en de gouden takin.

3. Guilin en de Li-rivier – “Een schilderachtig paradijs”
Guilin, gelegen in Zuid-China, wordt beschouwd als een van de mooiste plekken in China. Het gebied staat bekend om zijn karstlandschap, met steile kalkstenen kliffen die uit het water omhoogrijzen. Een boottocht over de Li-rivier biedt een spectaculair uitzicht op dit unieke landschap, omgeven door weelderige groene heuvels en rijstvelden.

4. Huangshan Mountain – “Het Gebergte van de Gele Berg”
Huangshan Mountain is een van China’s meest beroemde bergen en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is bekend om zijn spectaculaire granieten pieken, betoverende zonsopkomsten en kenmerkende “zee van wolken”. Een wandeling naar de top van Huangshan Mountain is een ware traktatie voor natuurliefhebbers en wandelaars.

5. Qinghai-meer – “Het Blauwe Juweel”
Het Qinghai-meer, gelegen in de provincie Qinghai in West-China, is het grootste zoutwatermeer van China. Het kristalheldere water reflecteert de prachtige omgeving en biedt een spectaculair gezicht. Het meer is ook de thuisbasis van verschillende zeldzame vogelsoorten en vormt een belangrijk broedgebied voor veel trekvogels.

De natuurlijke schoonheid van China is werkelijk betoverend. Deze reis door enkele van de meest prachtige natuurgebieden in China biedt slechts een glimp van wat dit fascinerende land te bieden heeft. Of je nu een fan bent van bergen, valleien, rivieren of meren, China heeft voor elk wat wils. Dompel jezelf onder in de prachtige natuur en ontdek de verborgen schatten van China!

Ook interessant