China

De Oude Steden van China

yellow mountains 532857 960 720

De Oude Steden van China: Een Betoverende Reis naar het Verleden

China, een land rijk aan geschiedenis en cultuur, herbergt enkele van de oudste steden ter wereld. Deze historische steden zijn een betoverende bestemming voor reizigers die geïnteresseerd zijn in het ontdekken van de rijke erfenis van het land. Van eeuwenoude stadsmuren tot traditionele architectuur en levendige markten, elke stad vertelt een uniek verhaal van het oude China. In dit artikel worden enkele van de meest fascinerende oude steden van China besproken.

1. Xi’an – De stad van het Terracottaleger (陝西省西安市)
Xi’an is een stad die bol staat van historische schatten. Het is vooral bekend om het Terracottaleger, een indrukwekkende archeologische vondst die dateert uit de tijd van keizer Qin Shi Huang. Met meer dan 8.000 levensgrote terracottafiguren die zijn begraven om de keizer in het hiernamaals te dienen, is dit werelderfgoed een absolute must-see. Naast het Terracottaleger heeft Xi’an ook een goed bewaarde stadsmuur en de Grote Moskee, een harmonieuze mix van Chinese en islamitische architectuur.

2. Pingyao – Een UNESCO-werelderfgoed (山西省平遙縣)
Pingyao, een goed bewaard gebleven oude stad, is een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Deze stad, gelegen in de provincie Shanxi, bloeide tijdens de Ming- en Qing-dynastieën. De smalle geplaveide straatjes en traditionele huizen geven het gevoel dat je terug in de tijd bent gereisd. De oude stadsmuur, de Rishengchang Piaohao (de eerste bank in China) en de Tempel van de stadsgod zijn enkele van de hoogtepunten die je niet mag missen.

3. Lijiang – Betoverend en schilderachtig (雲南省麗江市)
Lijiang, gelegen in de provincie Yunnan, staat bekend om zijn charmante oude stad en prachtige landschappen. Met smalle grachten, traditionele Naxi-huizen en geplaveide straten, is Lijiang een schilderachtige bestemming die de charme van het oude China behoudt. De Mu-pagode, de Zwarte Draakvijver en het Baisha-muurschilderingencomplex zijn enkele van de hoogtepunten die deze stad te bieden heeft.

4. Suzhou – De tuinstad (江蘇省蘇州市)
Suzhou, gelegen in de provincie Jiangsu, staat bekend om zijn prachtige Chinese tuinen. Deze oude stad heeft meer dan 60 tuinen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De beroemde Humble Administrator’s Garden en de Lingering Garden zijn slechts enkele voorbeelden van de prachtige en goed bewaarde tuinen die je hier kunt verkennen. Daarnaast biedt de stad ook traditionele grachten, historische pagodes en prachtig bewaard gebleven oude straatjes.

5. Beijing – Een smeltkroes van geschiedenis (北京)
Last but not least is Beijing, de hoofdstad van China en thuisbasis van vele historische bezienswaardigheden. Terwijl de stad moderniseert, blijft Beijing zijn rijke geschiedenis tonen. Van de indrukwekkende Verboden Stad, het beroemde Tiananmen-plein tot de Grote Muur, een van de grootste bouwwerken ter wereld, Beijing biedt een overvloed aan oude schatten om te ontdekken.

Elke oude stad in China heeft zijn eigen charme en unieke bezienswaardigheden. Of je nu geïnteresseerd bent in de terracotta krijgers, traditionele Chinese tuinen of eeuwenoude architectuur, een reis naar de oude steden van China zal je zeker betoveren met zijn rijke geschiedenis en culturele erfgoed.

Dus pak je koffers en ga op een onvergetelijke reis door de oude steden van China, waar de verhalen van het verleden tot leven komen.

Ook interessant