China

De Groene Zijde van China

tourism 3131411 960 720

De Groene Zijde van China: Een Overvloed aan Natuurlijke Pracht

China wordt vaak geassocieerd met steden vol wolkenkrabbers, bruisende markten en hectische snelwegen. Maar wat velen niet weten, is dat China ook een groene zijde heeft, vol met adembenemende natuurgebieden en weelderige landschappen. Laten we eens een kijkje nemen in deze verborgen groene parels van China.

1. Het betoverende Jiuzhaigou-vallei
Gelegen in de provincie Sichuan, is de Jiuzhaigou-vallei een waar paradijs op aarde. Het park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is wereldberoemd om zijn kleurrijke meren, watervallen en natuurlijke bronnen. Wandel over houten bruggen en laat je betoveren door de intense kleuren van het water dat reflecteert op de omliggende bergen.

2. De pracht van de Guilin-regio
In het zuidwesten van China vind je de adembenemende regio Guilin. Met zijn majestueuze kalkstenen karstbergen, smaragdgroene rivieren en schilderachtige rijstvelden, is Guilin een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Huur een boot en vaar langs de Li-rivier, terwijl je geniet van het rustgevende landschap om je heen.

3. De majestueuze schoonheid van Zhangjiajie
Zhangjiajie National Forest Park, gelegen in de provincie Hunan, is een plek waar je je in een sprookjeswereld waant. De opvallende zandsteenpilaren, bedekt met dichtbegroeide bossen, dienden als inspiratie voor de film Avatar. Maak een wandeling door de wandelpaden en voel jezelf één met de natuur terwijl je omringd wordt door deze torenhoge natuurlijke wonderen.

4. Het pittoreske Westelijke Meer van Hangzhou
Het Westelijke Meer van Hangzhou is een van de beroemdste en mooiste meren van China. Gelegen in de provincie Zhejiang, is dit meer een toevluchtsoord van rust en sereniteit. Huur een boot en vaar over het kalme water, omringd door weelderige pagodes en weelderige tuinen. Tijdens de lente bloeien de kersenbloesems in volle glorie en zorgen voor een betoverend spektakel.

China’s groene zijde biedt een welkome ontsnapping aan de drukte van het moderne leven. Of je nu op zoek bent naar rust en stilte in de natuur of gewoon wilt genieten van de schoonheid van deze adembenemende landschappen, de groene zijde van China zal je niet teleurstellen. Maak je klaar om je onder te dompelen in de overvloedige natuurlijke pracht van dit fascinerende land.

Ook interessant