China

Authentieke Chinese recepten

singapore 811111 960 720

Authentieke Chinese recepten met Nederlandse titels

De Chinese keuken staat bekend om zijn heerlijke smaken en diverse gerechten. Veel mensen zijn bekend met populaire Chinese gerechten zoals Babi Pangang en Tjap Tjoy, maar de authentieke Chinese keuken heeft veel meer te bieden dan alleen deze bekende gerechten. In dit artikel introduceren we enkele authentieke Chinese recepten met Nederlandse titels, zodat ook jij kunt genieten van de rijke smaken uit China.

1. Kung Pao Kip (宫保鸡丁)
Kung Pao Kip is een gerecht dat oorspronkelijk uit de Sichuan-keuken komt. Het bestaat uit stukjes kip, gebakken met pinda’s, gedroogde pepers en Sichuanpeper. Dit gerecht heeft een pittige en heerlijke smaak. Serveer het met gestoomde rijst voor een authentieke Chinese maaltijd.

2. Mapo Tofu (麻婆豆腐)
Mapo Tofu is een bekend gerecht uit de Chinese provincie Sichuan. Het bestaat uit zijden tofu en gehakt, bereid met pittige bonensaus en Sichuanpeper. Het gerecht heeft een unieke smaak en een zijdezachte textuur. Serveer het met gestoomde rijst als hoofdgerecht, of als bijgerecht bij andere Chinese gerechten.

3. Dim Sum (点心)
Dim Sum is een gedimde snack die vaak wordt gegeten tijdens de lunch of brunch in China. Er zijn talloze varianten van Dim Sum, zoals gestoomde dumplings met garnalenvulling (Ha Kau), gestoomde varkensribbetjes (Siew Mai) en gestoomde rijstrolletjes (Cheong Fun). Dim Sum wordt meestal geserveerd met thee en is populair in Chinese restaurants over de hele wereld.

4. Gong Bao Yu Ding (宫保鱼丁)
Gong Bao Yu Ding is een visgerecht dat lijkt op Kung Pao Kip, maar dan met vis in plaats van kip. Het gerecht wordt bereid met stevige witte vis zoals kabeljauw, gebakken met pinda’s, gedroogde pepers en Sichuanpeper. Het heeft een heerlijke smaak en is een aanrader voor visliefhebbers.

5. Ma Lan Tou (麻兰头)
Ma Lan Tou is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de provincie Hunan. Het bestaat uit varkensvlees dat gestoofd wordt met gefermenteerde sojabonen en knoflook. Het gerecht heeft een hartige smaak en een zachte textuur. Het wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij een rijstmaaltijd.

Deze authentieke Chinese recepten bieden een kijkje in de diverse en smaakvolle Chinese keuken. Hoewel de Chinese namen misschien moeilijk uit te spreken zijn, maken de Nederlandse titels het gemakkelijker om deze gerechten te bestellen bij een Chinees restaurant of zelf thuis te bereiden. Probeer ze eens uit en geniet van de heerlijke smaken uit China!

Ook interessant